Prislista Tekniska krav Beställning Om Entrevista Läromedel Kontakt Synpunkter Frågor & svar   Logga in
Introduktion
Demo Contexto
Demo Contexte
Beställning
Om Entrevista

Entrevista är en tjänst med språkövningar för spanska och franska.

Ny ägare
Entrevista drevs från början av Entrevista Läromedel och var ett samarbete med Extrude Interactive AB som stod för den tekniska utvecklingen.
2020 förvärvades varumärket Entrevista Läromedel och tjänsten Entrevista av Extrude Interactive som kommer att driva och utveckla den vidare. Bl.a. planeras en helt ny version (se mer under "Framtiden").

Bo Grönwald (grundare av Entrevista Läromedel) kommer även i fortsättningen att bistå med den språkliga utvecklingen av Entrevista.

Historia
Vi började vår verksamhet 1997 med att publicera ett dataprogram i spanska som vi kort och gott kallade Español. I samarbete med Extrude Interactive utarbetade vi ett program med övningar i ordkunskap, grammatik och realia. Programmets variationsrikedom liksom den pedagogiska uppbyggnaden gjorde programmet mycket populärt bland spanskstuderande elever och deras lärare. Efter önskemål från många lärare gjorde vi något år senare ett både tekniskt och innehållsmässigt enklare program, Castellano.

Som ett komplement till ovannämnda dataprogram gav vi också ut grammatikövningar i form av kopieringsunderlag.

Många skolor efterlyste ett motsvarande program i franska som också producerades. Det kallades helt enkelt Français och hade samma uppbyggnad som Español.

Webbaserade versioner
Vi inledde 2004 en ny fas i vår verksamhet genom att presentera dessa dataprogram i ny skepnad, i webbaserade versioner. Förutom att de reviderats och fortlöpande kommer att revideras, innehåller de flera nyheter såväl innehållsmässigt som tekniskt.

Läs mer om våra läromedel genom att klicka här.

Framtiden
Teknikutvecklingen går stadigt framåt. Den nuvarande versionen av Entrevista utvecklades redan 2004 och mycket har hänt sedan dess. Vi planerar därför att i en första fas utveckla en helt ny version som kommer att innebära flera förbättringar. T.ex. bättre anpassning för de som använder surfplattor och mobiler men också förbättringar för skol- och företagskunder när det gäller hantering och förnyelser av konton.
Längre fram i planering finns även tankar på att utöka med ytterligare övningar.

Våra mål
Entrevista har som mål att framställa läromedel med vilka man inte bara kan öva och vidmakthålla kunskaper som man redan skaffat sig utan också få nya kunskaper. Vad vi menar med detta framgår tydligt av den pedagogiska uppläggningen av våra webbaserade övningar.

Vi vill också främja intresset för Spanien och det spanska språket bland annat genom att på vår hemsida presentera språktips, språkpussel mm.